Saptamana 10 - COULANTS AU CHOCOLAT

MAKING OF - lights, camera, action!

camera|edit nomadstudio.ro   music Fura|7Lagos

Habar n-am cum le-am putea numi mai bine, asa ca le voi pastra cu numele lor original - COULANTS AU CHOCOLAT - pentru ca le defineste perfect!
Nu cred ca exista cineva care sa nu adore prajiturile cu ciocolata, iar surpriza oferita de aceste prajiturele, in special, merita tot efortul pregatirii!
De fapt este o prajitura super rapid de pregatit, copt si ...MANCAT, dificultatea tine insa in incercarile repetate de coacere pentru a ajunge la prajitura perfecta - coapta la exterior si cu interior moale de ciocolata, care se va prelinge in momentul taierii cu lingurita.


Dupa vreo 7 coaceri am descoperit timing-ul perfect, cred ca undeva intre cele 2 imagini, nici prea mult, nici prea putin .
Pentru 2 prajituri mari sau 4 mici-medii aveti nevoie de:
100g de ciocolata
80g unt
2 oua
50g zahar tos/pudra
30g faina

Se topeste la bain-marie ciocolata si untul. Separat amestecati ouale, zaharul si faina, compozitia varsand-o peste ciocolata topita. Puteti adauga si cateva picaturi de esenta de vanilie. Se amesteca bine, pana se obtine o pasta lucioasa, pe care o lasati in vasul cu apa calda pentru a nu se raci si intari.
Ungeti cu unt si tapetati bine cu faina formele; turnati amestecul de ciocolata.
In cuptorul preincalzit, la 200 grade, se coc 8-15 minute, functie de marimea formei.
Coacerea este cea mai importanta, sfatul meu este sa bagati cate una pe rand la cuptor pentru a verifica timpul perfect necesar. Este gata in momentul in care la suprafata se creaza o pelicula fina, umflata un pic cu gaura in mijloc, iar pe margini incepe sa se dezlipeasca. Daca apasati usor cu degetele trebuie sa se simta moale in interior. Se scot din forma dupa ce le-ati lasat 5 minute sa se raceasca.

Pentru a va putea bucura de minunatul coeur coulant trebuie consumate la 10-30 minute dupa scoaterea din cuptor! Asadar este foarte important sa incepeti prepararea cu cel mult 1 ora inainte de servire.

Sunt minunate in combinatie cu fructe, menta sau dulceata.


| Delicious chocolate cupcakes with a surprising flowing core - quick and easy to prepare, cook...and eat!
You just have to melt at bain-marie the chocotate and butter; separately mix the egges with the sugar and flour and add to the chocolate. Mix well until you'll get a smooth glossy mixture and keep it warm in the water bowl. Fill in the cake cups with the chocolate mixture (have them well covered before with butter and flour) and put them in the heated oven (200C) for about 8-15 minutes.
The baking process is the most important, you have to figure it out for yourself your perfect baking timing, that's why you should bake the cupcakes one by one until you have it perfect, with that wonderful fluid chocolate core. It should be ready when you'll have a thin cooked surface on top and the margins will start to detach from the cup. If you slightly press with your finger on top of the cake you should feel the soft chocolate inside. Wait 5 minutes until taking off the cake from the cup and serve it after 10-30 minutes with any type of fruits or mint.
| for 2 big cupcakes |  100g chocolate | 80g butter | 2 eggs | 50g sugar | 30g flour |

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu